Oranje bloemen voor in de tuin

Als je ieder jaar weer wilt genieten van die bloemenpracht van je hortensia is bemesten noodzakelijk. Wanneer? Het bemesten van de hortensia’s doe je eind maart of begin april, direct nadat je de planten hebt gesnoeid. Je kan kiezen tussen speciale hortensiamest of gewone organische mest. Organische mest is van dierlijke of plantaardige oorsprong en heeft ook voldoende voedingsstoffen en sporenelementen. Denk hierbij aan gedroogde koemest of oude stalmest. De bemesting werkt ongeveer 3 maanden. Halverwege de zomer zijn de hortensia’s weer toe aan een nieuwe portie mest. Gebruik je hortensiamest, kijk dan op de verpakking voor de juiste hoeveelheid.

Deze struik (of eigenlijk kleine boom) is een naaktbloeier. Dar houdt in dat de bloemen op het kale hout lijken te verschijnen. Juist daardoor zijn de bloemen zo opvallend met het fel oranjekleurige bloembladeren. Daarbij bloeit de toverhazelaar ook nog eens midden in de winter en verspreidt een heerlijke geur in de tijd dat de rest van de planten rust neemt. Niet voor niets noemt men dat toveren.

Krokus Golden Bunch
Krokussen vrolijken het voorjaar op met hun prachtige bloemen in vele verschillende kleuren. Ze zijn echt een voorbode voor het moment dat de hele tuin weer tot leven zal komen in uitbundige kleurenpracht. De Golden Bunch zie je wat minder dan andere kleuren. Dat is eigenlijk verrassend omdat de oranje/gele bloemen echt een bijzonder accent geven in deze tijd van het jaar.

Met organische mest krijg je op den duur ervaring met de juiste hoeveelheid. Als je vergeet om in de zomer de bemesting van de hortensia’s toe te passen, zal je dat merken doordat de planten er ‘vermoeid’ gaan uitzien. De bladeren worden dan dofgroen of gelig. Dan moet je snelwerkende hortensia-mest gebruiken. Deze bevat veel magnesium en ijzer. Dat is precies wat de planten hebben gemist als de bemesting in de zomer is vergeten. Een hortensia mest toedienen is ook in die periode belangrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *