Alles over het zaaien en verzorgen van een zonnebloem plant

De roos dient twee keer per jaar te worden gesnoeid. Het snoeien van rozen is niet echt moeilijk maar de tijdstippen zijn erg belangrijk. Alle soorten rozen moeten in het voorjaar worden gesnoeid, in maart of april zodra het niet meer vriest. Dat is het moment dat de sapstromen weer op gang komen. Maar ook in de zomer kunnen rozen gesnoeid worden en dit noemen we dan ook de zomersnoei. Deze snoei is beduidend minder ingrijpend en vooral bedoeld op de uitgebloeide rozen te vervangen zodat er nieuwe bloemknoppen kunnen worden gevormd om nog langer te genieten van deze prachtige bloemen.

Een zonnebloem kan zowel in een pot als in de aarde gezaaid worden. Het is wel zo dat deze bloem in volle bloei voldoende grond nodig heeft, dus kies voor een pot die ruim genoeg is. Een kuiltje van zo’n 1 tot 2 centimeter diep is voldoende voor het zaadje. Geef het meteen water wanneer je gezaaid hebt. Houd bovendien in de gaten wanneer de grond droog is, want om te ontkiemen heeft vrijwel elke plant veel water nodig.

Hoe zonnebloemen zaaien?
Zoals we al zeiden kun je zonnebloemen in potjes of in volle grond zaaien. Een kuiltje van 1 tot 2 centimeter is diep genoeg. Maar dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Het is ook belangrijk om ze ver genoeg uit elkaar te planten, zodat de plantjes voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Laat er dan ook ongeveer 20 cm tussen zitten. Heb je voor een reuzensoort gekozen? Dan moet je er op de lange termijn stokken bij plaatsen om ze steun te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *